Ιωάννα Γρηγοράκη – Βιογραφικό

Η Ιωάννα Γρηγοράκη είναι Ψυχολόγος MSc – Ψυχοθεραπεύτρια. Είναι κάτοχος άδειας άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου (Aριθμ. Πρωτ. ΔΔΥ: 1542). Αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθήνας (B.Sc.) το 2013. Στο πλαίσιο της πρακτικής της άσκησης, εργάστηκε στο Ψυχιατρικό τμήμα στο Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά».

Τον Ιούνιο του 2013, ολοκλήρωσε το μονοετές εκπαιδευτικό σεμινάριο στην Κλινική Ψυχοπαθολογία παιδιών, εφήβων και ενηλίκων στην Ά Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινητείου Νοσοκομείου στην Αθήνα. και το Σεπτέμβριο του 2013 συνέχισε τις σπουδές της σε μεταπτυχιακό επίπεδο (MSc) στο University of Westminster στο Λονδίνο στη Ψυχολογία της Υγείας.

Το Σεπτέμβριο του 2014 επέστρεψε στην Αθήνα και ολοκλήρωσε τετραετή εκπαίδευση στη Γνωσιακή Συμπεριφορική ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς – επίσημα αναγνωρισμένο από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία για τη Συμπεριφορική και Γνωσιακή Θεραπεία (EABCT).

Το 2015-16 έκανε πρακτική άσκηση στο Ψυχιατρικό τμήμα στο Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά» και στο Τμήμα Θεραπείας Ενηλίκων στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς στην Αθήνα προσφέροντας ατομική ψυχοθεραπεία σε ενήλικες. Επίσης, το 2016 εργάστηκε σε ιδιωτικό σχολείο στην Αθήνα κάνοντας ένταξη σε παιδιά με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος στο σχολείο.

Το Σεπτέμβριο του 2016 μετέβη στη Λέσβο, όπου για τρία χρόνια (2016-2019)  εργάστηκε ως ψυχολόγος στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις «PRAKSIS», «ΗΛΙΑΚΤΙΔΑ» και «ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη σε ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες και σε ευάλωτες οικογένειες προσφύγων.

Το 2019-20 έλαβε ολοκληρωμένη βασική εκπαίδευση στη Θεραπεία Εστιασμένη στη Συμπόνια (ΘΕΣ) που πραγματοποιήθηκε στην Εταιρεία Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών στην Αθήνα. Συνεχίζει να εξελίσσει τις γνώσεις της παρακολουθώντας πληθώρα εξειδικευμένων σεμιναρίων για τη Θεραπεία Εστιασμένη στη Συμπόνια που διοργανώνονται από το Compassionate Mind Foundation.

Το 2020-21 έλαβε ολοκληρωμένη βασική εκπαίδευση στη Θεραπεία Αποδοχής και Δέσμευσης που πραγματοποιήθηκε στην Εταιρεία Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών στην Αθήνα. Στη συνέχεια, έλαβε πιο εξειδικευμένη εκπαίδευση στη Θεραπεία Αποδοχής και Δέσμευσης για την κατάθλιψη και τις διαταραχές άγχους από τον διεθνούς φήμης Δρ. Russ Harris. Ακόμη, το 2021 άρχισε εκπαίδευση στην τραυματοθεραπεία (EMDR).

Από τον Οκτώβριο του 2016 εργάζεται ως ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια στο ιδιωτικό της γραφείο στη Μυτιλήνη. Επίσης, πραγματοποιεί συνεδρίες μέσω διαδικτύου για άτομα εκτός Λέσβου.

Συμμετοχή σε συνέδρια:

Παρουσίαση e-poster με τίτλο «Συγκριτική αποτελεσματικότητα της δια ζώσης και ηλεκτρονικής Γνωσιακής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας για την πρωτογενή και δευτερογενή αϋπνία: Μία Συστηματική Ανασκόπηση» σε συνεργασία με την Ανθή Τουφεξή, την Καμέλα Μπέικο και τον Ιωάννη Χρυσόπουλο στο 50ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για τη Συμπεριφορική και Γνωσιακή Θεραπεία (EABCT), το οποίο διεξάχθηκε στις 2-5 Σεπτεμβρίου 2020.